Polymeeri­pinnoitteet

Polymeeri­pinnoitteet sopivat erinomaisesti teollisuuden käyttöön

Polymeeripinnoitteilla on monia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä erinomaisia teollisuuden käyttöön. Kaikkia polymeerejä voidaan käyttää ruiskuttamalla ja upottamalla, tai pinnoitus voidaan tehdä sähköstaattisesti pulverimuodossa. Oikean pinnoitteen valitseminen on kuitenkin tärkeää, sillä polymeerienkin välillä on eroja.

ATV-Pintakäsittely Oy:n tarjoama tuoteperhe koostuu neljästä pääryhmästä:

ATV N – Nanoluokan pinnoitteet
ATV N -sarjan pinnoitteet ovat tarkoitettu sileille pinnoille, kuten lasille ja metallille. Näillä pinnoitteilla saavutetaan UV-valoa läpäisemätön, antibakteerinen ja helposti puhdistettava pinta.
ATV T – Ohutkalvopinnoitteet
ATV T -sarjan ohutkalvopinnoitteita voidaan käyttää metallin, lasin ja muovin pinnoitukseen. Yleisiä käyttökohteita ovat mm. laboratoriossa käytettävien näyteastioiden UV-suojaus, muovi- ja betoniteollisuuden valumuotit, sekä leikkuuterät ja lukkorungot.

Ohutkalvopinnoitteet sopivat erityisen hyvin korroosiosuojaksi hiotun ja kovakromatun pinnan päälle. Sarjasta löytyvät myös pinnoitteet UV-suojaukseen ja kitkan madaltamiseen. Osa pinnoitteista sopii erinomaisesti käyttökohteisiin, joissa vaaditaan korkeaa lämpötilan kestoa, sillä ne kestävät jopa yli 900 °C käyttölämpötiloja.

ATV M – 20-150 µm pinnoitteet
ATV M -sarjan pinnoitteet ovat paksuudeltaan 20-150 mikronia, ja ne sopivat lähes kaikkien materiaalien pinnoitukseen. Pinnotetta käytetään monenlaisissa koneenosissa, joita ovat esim. kuumasaumausterät, muovihitsauslaitteet, teolliset keittiöt, paistolevyt, laboratorioinstrumentit ja valumuotit.

Näillä pinnoitteilla mahdollistetaan mm. matala kitka, helppo puhtaanapito, sekä hyvä kemiankesto ja korroosiosuoja. Sarjan pinnoitteet kestävät korkeita, jopa 260 °C käyttölämpötiloja.

ATV H – Yli 150 µm pinnoitteet
ATV H -sarjan pinnoitteet ovat yli 150 mikronin paksuisia metallin pinnoitukseen käytettyjä pinnoitteita. Niitä käytetään prosessiteollisuudessa kemiallisten aineiden kanssa kosketuksissa oleviin kohteisiin, kuten prosessialtaisiin ja putkistoihin. Näiden kemian- ja kulutuksenkestoa parantavien pinnoitteiden käyttölämpötila on maksimissaan 150 °C.

Sarjan pinnoitteita voidaan käyttää myös kovakromauksessa käytettävien työkalujen suojaamiseen.

Elintarvike­hyväksytty Teflon® on moni­käyttöinen pinnoite

Valikoimastamme löydät mm. PTFE, FEP ja PFA pohjaiset pinnoitteet, jotka tunnetaan yleisesti nimellä Teflon® . Paistinpannuista tutuksi tulleita ominaisuuksia, kuten tarttumaton pinta ja korkea lämmönkesto, voidaan käyttää hyödyksi myös laajasti eri teollisuuden aloilla.

Käyttämämme Teflon® -pinnoitteet ovat elintarvikehyväksyttyjä, joten ne saavat olla suorassa kontaktissa elintarvikkeiden kanssa.

Paistinpannu